Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Szkoła do której uczęszcza większość uczniów.
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus
Wchodzę za tłumem uczniów do liceum. Ech... Zaczyna się znów rok szkolny.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus
Connor Auditore westchnął, widząc tyle ludzi w jednym miejscu. Był całkiem nowym uczniem, ale nie liczył na wiele znajomości. Jak wiadomo, bardzo dużo osób miało go zwyczajnie za...cóż, zbira. Mafioza. Kogoś, z kim nie warto zadzierać.
I mieli tyle racji... - dodał w myślach, przewracając mimowolnie oczami. Oparł się o jedną z szafek, wyciągając z torby jagodowego Winstona. Obracał go w dłoni. Nie, dziś jeszcze nie zapali. Nie chciałby narobić sobie problemów pierwszego dnia! Nadrobi to z każdym kolejnym.
Nie znam nikogo w szkole, staram się nie wyróżniać z tłumu osób, które właśnie przemierzają korytarz. Zupełnie nie wiem co robić, jedyne informacje jakie dostałem to, że jestem z 1d.
Stoję i spoglądam na bruneta opartego o szafke. Widze jak chłopak trzyma w ręce papierosa.Przechodze obok i prycham.
Co za idiota... Palić w szkole?
Usiadłem na ławce stojącej w holu. Postanowiłem trochę po obserwować otoczenie. Moją uwagę szczególnie przyciągnął chłopak trzymający szluge w ręku. Na mojej twarzy pojawił się lekki uśmiech /Myśli że jak będzie stał na środku szkoły z fajką to będzie wielce niebezpieczny. Uhu groza jak siemano. - pomyślałem wstając z ławki. Stwierdziłem, że trzeba poszukać osoby która powie mi co dalej.
Ostatnio edytowany przez Yatuś (2016-06-07 20:44:39)
Przechodzę obok chłopaka. Ma zmieszany wyraz twarzy. Widzę, ze także patrzy na tego z papierosami.
- Pomoc w czymś? - pytam.
Nagle dotarło do mnie co się właśnie stało. /Ona mówi do mnie!?
-Ja?... y no wiesz szukam sali- wykrztusiłem z siebie jąkajac się i uciekając wzrokiem. /Dobra ogarnij się
-Jestem Yatuś... Yata chodzę do 1b chyba. A ty?-
- Zdaje się, że chodzę z tobą do klasy. India. Cos nie tak? - pytam, widząc jego szok ma twarzy.
-Fajnie, nie wszystko ok- /o czym można gadać z dziewczyną?
Odwróciłem się w poszukiwaniu tego gościa. Niestety zniknął z pola widzenia.
-Co tam u ciebie? - zapytałem trochę niepewnie
- Wszystko w porządku, a u ciebie? Jesteś nowy? Nie widzialam cię tu wcześniej. - mrucze.
-Też całkiem ok, jestem tu od wakacji. Może pujdziemy pod salę?
- Musiałeś się przeprowadzić. Chętnie. - mówię. - Co cie sprowadza do Beacon Hills?
Patrzyli na niego. O zgrozo, co za żenada. Czyżby ta dziewczyna prychnęła? Przewrócił oczami. No cóż. Schował papierosa kulturalnie do pudełka. Postanowił to wyjaśnić.
-Sądzę, że prychanie na nieznajomych może skończyć się niezbyt przyjemnie - powiedział na tyle głośno, by mogła go usłyszeć mimo tego, że chyba gdzieś odchodziła. Mężczyzna spoglądnął na swoje paznokcie z grubsza, przyjmując swoją zacną pozę. Ciekawe, czy odpowie na jego zaczepkę. Nie zdziwiłby się, gdyby i ona i ten dość dziwny blondyn dostali reprymendę od rodziców, by trzymać się od Connora Auditore z daleka. Całkiem trafną, będąc szczerym.
Spojrzałam z góry na chłopaka, który jeszcze przed chwilą trzymał papierosa w dłoni.
- Sądzę iż palenie w szkole także może skończyć się nie przyjemnie. Chyba, że zakaz ciebie nie obowiązuje, w co wątpię.
Zlustrował ją dokładnie wzrokiem. Nie,na razie z pewnością mu się nie przyda. Nie wyglądała mu na twardą osóbkę. Musiał to przeboleć więc.
-Mnie zakazy nie obowiązują -powiedział dość lekceważąco. Nie będą go pouczać, to po pierwsze. A po drugie, dyrekcja i tak nic mu nie zrobi.
Uniosła brwi.
- Jesteś zbyt pewny siebie. - bardziej stwierdzam niż pytam. Myśli, że wszystko mu wolno? To się jeszcze zdziwi...
Weszłam do budynku, który od samego początku mi się nie spodobał. Spojrzałam na ludzi wokół mnie i wydali mi się... dziwni. Cała ta szkoła jest dziwna.
Mówiłam, żeby zostać w szkole w Mystic Falls- mruknęłam niezadowolona.
Spoglądam wyczekująco na chłopaka. Po chwili przybieram ta sama pozę, co on kilka minut wcześniej. Lubię przedrzezniac ludzi.
Rozglądam się trochę znudzona moim "towarzystwem". Wszędzie widzę śmiejące się i wesołe twarze. Więc czemu ta dziewczyna co przed chwilą weszła do budynku jest hm... niezadowolona? Dziwne.
Parsknął krótkim śmiechem.
-Czasem trzeba, moja droga - odgarnął włosy z czoła.
Oh, dlaczego zawsze muszę trafiać na krytycznych ludzi... Tak, całkiem dobre pytanie.
Przydałoby się pokazać swoją lepszą stronę - jak pomyślałam, tak też zrobiłam. Ruszyłam pewnym krokiem do swojej szafki z fałszywym uśmieszkiem na ustach, mijając masę zadowolonych ludzi. Z czego oni się tak cieszą?
Wiadomość dodana po 15 min 02 s:
Spławiłam szczerzących się do mnie chłopaków i otworzyłam szafkę, aby wziąć potrzebne książki na chemię - pierwszą lekcję dzisiaj.
Czułam na sobie ciekawskie spojrzenie blondynki, a mimo to zajęłam się swoim telefonem opierając się o metalowe drzwiczki i czekając na pierwszy dzwonek. Jak coś chce, to sama podejdzie.
- Bawi cię to? - spytałam najpoważniejszym tonem na jaki było mnie stać. Odwróciła sie. O, dziewczyna zniknęła.
Poszłam szukać sali chemicznej. Nie miałam zamiaru prosić kogokolwiek o oprowadzenie po szkole.
Gdy w końcu znalazłam klasę zajełam miejsce z tyłu pod oknem. Do dzwonka zostały 3 minuty, a ludzi wciąż przybywało.
Parsknął po raz kolejny.
-Nie, szczypie. Jesteś zabawna - powiedział Connor, poprawiając swoje okulary.
- Oh, doprawdy? - spytałam.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.077 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 1.83 MB (Maksimum: 2.17 MB) ]